The lady in green

Inmiddels weet iedereen dat duurzaamheid de trend is, ook in de mode. Naast het kopen van shirtjes van eco-katoen en vintage-aankopen ❤ is het behandelen van de kleding erg belangrijk. Je kunt slimmer wassen, drogen en strijken en zo langer plezier hebben van je kledingstuk, en van het milieu, ook niet onbelangrijk.

 

"Frankie Dress" van Annie Greenabelle

 

Onderhoud van de kleding, zoals wassen, droge en strijken zijn erg belangrijk. Het is goed voor het milieu om lang plezier te hebben van je kleding. Als je slim wast en droogt, blijven je kledingstukken langer mooi en wordt minder belast.

Het is belangrijk om bij het wassen zo koud mogelijk water te gebruiken, zowel voor je outfit als voor het milieu. Koud wassen op 15 graden levert ten opzichte van wassen op 60 graden een energiebesparing op van maar liefst 70 procent.  Wist je dat 90 procent van de energie die je wasmachine gebruikt, op gaat aan het verwarmen van het water? De kleur van je kleding blijft door de lagere temperatuur langer mooi, al helemaal als je je was daarnaast sorteert op kleur. Katoen of wol gaat minder snel pillen. Gebruik een Ecoball van fabrikant Ecozone met minerale oxides die de pH waarde van het water doen stijgen en het vuil van de kleding scheidt. De natuurlijke mineralen verzachten het water en hierdoor is geen wasverzachter meer nodig. Daarnaast zorgen ze voor een antibacteriële werking, waardoor ze vrij zijn van chemicaliën en ideaal is voor een gevoelige huid. Ecozone verkoopt ook een Magnoball die er met magnetische kracht voor zorgt dat kalk in het water kristalliseert en niet doordringt in je was of wasmachine.

Je kunt je was beter te drogen hangen dan in de droger stoppen. De droger zorgt voor snellere slijtage van je kleding, dit is wel te zien aan de hoeveelheid gekleurde stof in het pluizenfilter. Als je je was meteen na het wassen ophangt en in vorm trekt, scheelt dit het strijkwerk. Ruimtegebrek is geen smoes meer, er zijn uitklapbare droogrekken die in elk huis passen. Naast het behouden van de kwaliteit van je kleding is het ook beter voor je milieu, een droger verbruikt gemiddeld tien procent van je energie.

Nog wat wastips: alle knoopjes en ritsen dicht doen voor het wassen en kleding met pailletten, applicaties of opgestikte details binnenstebuiten of in een speciaal waszakje wassen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: