Scotch Naturals nagellak

5000 voor Christus waren vrouwen al bezig met de eerste vorm van het versieren van hun nagels, door middel van henna. De meeste meisjes en vrouwen tegenwoordig zijn, net als ik, dol op nagellak. Ik gebruik het voor verfraaiing, versteviging en bescherming van mijn nagels.  Minimaal één keer per week zorg ik dan ook voor een nieuw, fris kleurtje.

Een typische samenstelling van nagellak iseen filmvormer, een oplosbaar hars, één of meer weekmakers, een “solventsysteem”, kleurstoffen of pigmenten. Een aantal moeilijke termen, maar waar het op neer komt is dat veel van deze ingrediënten schadelijk zijn voor de nagels én voor de natuur. Bepaalde stoffen in nagellak kunnen ook aanleiding geven tot allergie of huidirritaties, iets waar ik zelf ook last van had. Er wordt steeds vaker gezocht naar organische ingrediënten, zoals bijvoorbeeld bij nagellak op waterbasis. Gelukkig wordt de gehele natuurlijke cosmeticaproductie steeds populairder en maken steeds meer vrouwen hier gebruik van. De trend eco cool is still going strong.

Scotch Naturals heeft nu een eco nagellak ontworpen, geproduceerd op waterbasis. Scotch Naturals is opgericht in 2009 door de Amerikaanse Ginny Cardenas. Zij wilde graag een eco-friendly nagellak ontwikkelen maar wel van een hoogwaardige kwaliteit. De classy, retro flesjes bevatten een nieuwe samenstelling. Deze nieuwe, revolutionaire formule is een uitkomst voor iedereen die niet alleen voor zichzelf, maar ook voor moeder natuur kiest. De nagellakken van Scotch Naturals zijn veganistisch, biologisch afbreekbaar, dierproefvrij en bevatten geen agressieve chemicaliën zoals gewone nagellakken. De nagellak is ontworpen om de nagels te voeden en versterken, vergeelt de nagels niet en heel handig: je hebt geen base- of top coat nodig.

De lakken van Scotch Naturals zijn verkrijgbaar in zeventien hippe kleurvarianten. Het merk verwijst met haar nagellakken naar alcoholische drankjes zoals whisky, wat ik een grappig detail vind. De kleuren hebben namen als ‘Balmoral Punch’ en ‘Morning Glory Fizz’ en zijn in Nederland alleen verkrijgbaar bij Pure Beauty Boutique, een winkel voor luxe natuurcosmetica.

 

 

 

Bronnen:

http://www.trendhunter.com/trends/water-based-nail-polish

http://www.purebeautyboutique.nl/scotch-naturals

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: